Cont2

Remorhaz kompánia - finished!
Mellifleur

Melissin talált egy felderítőt, aki ismert “valakit”, aki talán tudhatja, hol rejtőzik a Remorhaz kompánia. A “valaki”-ről kiderült, hogy egy rézsárkány, aki résztvett még régen egy lich elleni támadásban, ugyanabban a kastélyban, amiben most ellenségeink laknak. Meg is mutatta, először végig kellett mennünk egy kisebb dungeon-ön, majd utána megküzdeni a főellenséggel a kastályban. Kemény csata volt, nem sikerült elsőre betörnünk, így felkészülhetett alaposan az ellenfél. A 6 felhastelt ellenfél elég kemény volt, még szerencse, hogy a Hold Monsters megfogta őket. Gate-el egy kisebb démont is beidéztek, az sem volt kellemes. A végén csak Zúgószél (épphogy), William (már egyszer visszahozva 0-ról), Tildar és Elmir maradt talpon. Barry sajnos meghalt, de gondolom nem fog gondot okozni a feltámasztása. A többiek felgyógyulnak. Sajnos a sarlatán és a tolvaj/mágus elmenekült, de a többieket megöltük. A loot jelentősnek tűnik. Van egy olyan érzésem azonban, hogy az alapkő szobájában még meglepetés vár majd ránk :)

Végiglootolva a kastélyt gigantikus mennyiságű kincset találtunk, annyit, hogy képtelenek voltunk mindent elvinni, hiába az extended kincsszállító felszerelés, az ezüstöt és rezet hátra kellett hagynunk. Az “alapkő” egy kamrában volt, ahonnan overhelming mágia áradt. Beküldtem előbb idézett goblinokat, majd egy tűzelementált, és azt a következtetést vontuk le belőle, hogy nem akarunk bemenni :) A loot durva, csak pénzértmékből több 10,000 arany érték volt + gemek + art objectek + varázstárgyak, több 100,000 arany értéke van, ez több, mint amit eddig összesen összeszedtünk (leszámítva az artifactokat, amelyek értéke nyilván felbecsülhetetlen).

View
Tárgyalások sora

Hamarosan elindulunk a törpe királyhoz, n. y-hoz. 1 hónapig tart az út a hegyeken át (nem a föld gyomrában, mert arra csak törpék mehetnek). Végül elérünk a királyhoz, és beszélünk vele. Deklaráljuk számára a csapatot és a születendő várost, alapvetően pozitívan áll hozzánk, csak abba köt bele, hogy miért nincs egy kard sem törpe kezében :)
Visszatérve Haggardba átvehetjük a sárkánybőr péncélokat, hurrá! Rájövünk, hogy nem tudjuk Keltenből elhozni a lovainkat, ezért azok ottmaradnak (a kutyákat viszont Tildar visszateleportálja). Ezután irány Nortweit, tárgyalás a királlyal (szept. 28.)!
A tárgyalás félig zökkenőmentes, megegyezünk arról, hogy nincsenek területi követeléseink, illetve az új várost beléptetjük az Északi szövetségbe, miért is az fedezi az ott állomásozó egységek zsoldját/ellátását. A zökkenő akkor kezd kialakulni, mikor Nortweit azt kérelmezi, hogy be tudja zárni a teleportkapunkat. Végül abban egyezünk meg, hogy csak a király zárhatja be a kaput, és csak bizonyos feltételek (melyeket még nem dolgoztunk ki) mellett.
Végü kötöttönk egy előszerződést, amiben:

 • csak akkor zárhatják be a kaput, ha Nortweit katonai biztonságát fenyegeti.
 • 1 napi járőföldig (kb. 25 mérföld) lehetnek területi követeléseink
 • északi szövetségbe belépés

Ezután irány a Farkasvár, közben útba ejtjük Inver-t, illetve Kilkarent-t.
Kilkaren: kb. 10,000 lélekszámú település, az Északi szövetségnek vannak itt csapataik. Vezetőjük Sir Jarcis Bellwor tábornok (tipikus paladin). Itt él Olwem na Kilk fejedelem (a tartomány 2. embere).
Inver (10041 okt. 13): csak egy 800 fős falu, viszont 100 fős szövetségi haderő van itt. Itt van a Hajnalcsillag barbár kereskedőliga. Itt megtaláljuk az ex-remorhazos csávót, akin egy elég durva spell van ugyan, de azért sikerül infókat szerezni a kompánia búvólyéről:

 • Jégvidéken van, valahol Colbut 1 hétnyi járóföldes vonzáskörzetében van, két helycsúcs között mélyen az erdőben 1 kastély, amely régen nem lakott. Az emberünk ezt idézi fel:
 • “Hegyi úton fölfelé a felhőben, lent nagy mélység, hegycsúcsok között felhő, a vár omladozik.”
 • “Egy tisztáson van, valami romokkal, kis kövek, mellette domboldal, belép a dombba és megy egy barlangba.”
  Melissint ráuszítjuk, hátha talál valamit (a felhők a két helycsúccsal leszűkíti a 2000 méter feletti csúcsokra + az omladozó vár – így van esélye kikutatni).

Melissin kutatása egyelőre annyi eredménnyel járt, hogy talált egy felderítőt, aki ismert egy “különleges valakit”, aki már járhatott ebben a várban. Egyelőre nem tudjuk ki ez az illető, és szóba áll-e velünk.

Farkasvárba 10041 okt. 18-án érünk, ahol összehaverkodunk Gerharttal az Ezüstfarkassal, aki főnök, valamint még több kisebb törzsfővel. Megegyezünk szóban arról, hogy katonailag segítjük egymást, valamint kiépítünk egy utat Farkasvár és Stone Castle között. Később majd visszatérünk és vérszerződést kötünk erről (nem bürokrata fajta a farkasvári). Elmír vesz egy farkaskölyköt, amin lovagolni fog.

Innen Layznerbe teleportáltatjuk magunkat Boumával (akinek ezért tartozunk egy szívességgel). A törpék sajnos nem tudnak jönni. A Layzneri varázsiskolával viszontlag könnyen megegyezünk (10041 okt. 23-30).

Kb. ez az egyezmény:

 • ingyen megkapjuk a terveket
 • viszont kifizetjük az alapkő valamint az inicializáló rituálé díját (kb. 50-60 ezer arany)
 • kb. évi 1000 arany karbantartási díjat fizetünk
 • 10 év után ha beválik a város, akkor licensz díjat fizetünk
View
Új távlatok

Megszereztük a Tavasz pengéit, de képességeit nem tudjuk azonnal használni, mert még nem bíznak a kardok eléggé bennünk. Minél több Mellifleur követőt ölünk meg, annál inkább kibontakoznak a képességeik. Miután visszateleportáltunk Haggerd törpe városába (10041. jún. 22), egyezkedni kezdünk a helyi kovácsokkal/bőrművesekkel, hogy a fehér sárkány páncéljából milyen jó kis vértet készítenének nekünk. Meg is egyezünk az Elveszett Kohó klánnal, így Tildarnak és Hubertnek kinéz 1-1 jó kis páncél. Zordnál annak idején találtunk egy egyirányú kaput a várába, ezt kihasználva most ki is fosztjuk azt (10041. évközép), több gonosz élőhalottal és egyéb követővel egyetemben.
Ezután találkozunk az Északi szövetség egyik hírszerző tisztjével, aki átad nekünk egy Nagyvárosi hírmondót. Eldöntjük végre, hogy mit kívánunk: várost a félszigeti tervek alapján + teleport kaput a Köd-szigetre. Az Úrnő hajlandó teljesíteni a kéréseket. Ezt onnan is tudjuk, hogy álmunkban átkerültünk egy asztrál-szerűsíkra, ahova csak a kiválaszottak juthatnak el (így az Úrnő és Mellifleur is), egy “trófeaterembe”, ahol egyelőre csak a Zord-erődben megöld vámpír feje van. Az Úrnő megjelenik és beszélünk vele. Erről a síkról látjuk a Haggardot is, lehet zoomolni rá, csak gyakorolni kell.

View
Visszatérés Contra
A tavasz pengéi

Nagy nehezen Zord rejtekhelyén keresztül visszajutottunk Kelten városába. Itt már várt ránk Boma és Melissin, akinek fontos teendői miatt fel kellett adni a velünk való kalandozást. Kardját – hogy a 5 penge együtt lehessen – nálunk hagyta.
A legyőzött fehér sárkány bőréből páncélokat akartunk készíttetni törpe kovácsokkal.
Ehhez egy törpe várost kerestünk fel, Haggerdet, ami félig a felszínen van. Boma teleportálta oda a partit.

View
Wulric saga
A tavasz pengéi

Újabb álom nyomán a barbár Wulric után kezd el nyomozni a csapat. Wulric forgatta a következő kardot, és van róla egy saga, ami zanzásítva a következő:
Wulric már öreg volt, amikor elindul a szellemek ösvényén Niblunggal, a cinikus hollóval és Bokrossal, az óvatos lovával. Keltenből indult, majd a Szellemdombtól a Szellemek völgye felé. Legyőz néhány hegyi óriást, majd egy várban haló zombi lordot is. Bokros ezután meghal. A Szellem hágónál már nagyon le van gyengülve Wulric, de azért csellel így is legyőz egy fehér sárkányt. A Hutaaka völgyben néhány faery felgyógyítja. Végül találkozik egy paraszttal, aki a kaszájával megöli :) Hutaaka lefordítva a Kiválasztottak vagy másnéven az Örök Tavasz Völgye.

A csapat a Tenh hercegségbe indul, aminek határára 10041. ápr. 9-én ér. Itt csatába keveredik, ami után két napig nyalogatja a sebeit. Arnley-be 10041. ápr. 13-án ér. Ez egy vidéki városka, ahol a helyi gróf próbálta Zúgószélre tukmálni a lányát. Aztán Calbut mellett találkozik az Északi szövetség 6. hadtestének vezetőivel. Lámpás a következő célpont (10041. ápr. 19). Itt találkoztunk Bomával, aki az Északi szövetség 5. légiójának mágus tábornoka. Kihagytunk egy kalandot, amit Boma old meg később. (??)

Melissin elválik a csapattól, hogy Bomával közösen próbáljanak értelmezni egy könyvet. Ő maga így emlékszik az esetre:
“A csapat északra, egész konkrétan Keltenbe tartott, és pont útbaesett Lámpás,
ami egy szövetségi erõd a Viharhágó északi kapujánál a Griff-hegységben,
és az utóbbi idõben Boma fõhadiszállásaként is szolgál.
Itt találkoztatunk vele, és tett említést nekünk a Jégkorszak Krónikái címû könyvrõl,
amibe már volt szerencséje egyszer beletekinteni és olvasott benne egy-két dolgot
amit a kardokra utaló célzásként értelmezett.
Úgy tűnik őt úgy általában érdekli bármi, ami észak történelmével, legendáival kapcsolatos,
különösen ha a Mellifleur elleni harcban is hasznát veheti.
A közös könyv-olvasgatástól pedig azt várja, hogy több sikerrel jár, mint ha egyedül
tenné ugyanezt, nekem ugyanis van tapasztalatom a Köd-szigeti nyelvvel és kultúrával,
ami sokat segíthet a szövegek megfejtésében.”

Mellifleur 100,000 arany vérdíjat ír ki a fejünkre (kardonként és a csapat öt tagjára). A hírek szerint a Jégkések Mellifleur párti csapat rá is hajt a vérdíjra, valamint Zord nagyúr, aki egy orgyilkos nekromanta. Kiderül, hogy a szellemek ösvénye egy metafora, ami azt jelenti, hogy aki elindul rajta, és végig is tud menni, az eléri, amit keres. Egy jóslatot is találunk: “Ha méltóak vagytok a szellemek segítségére, akkor ők maguk segítenek megtalálni az utat.”
Egy barbár kihívóval találkozik Zúgószél, a csata után megszületik a “Zúgószél a sárban fekszik” című dal :)
Zord nagyúr csapdába csal minket, de legyőzzük (10041. máj 1). A varázskönyvét azonban kénytelenek vagyunk odaadni egy hirtelen megjelent csapatnak (cserébe egy sima varázskönyvvért), akik jó érzékkel meglepték leamortizálódott csapatunkat.
Újabb információk alapján, egy Björk Grund nevű embert követünk, a gnollok területének számító Martalócvölgyön keresztül, majd a Hármasgerincen át (ez egy havas hegység) az “Őrzőig”.
Találkozunk a gnollokkal, és találunk egy várat, mit egy fehér sárkány ural. Le is győzzük csatlósaival együtt (10041. máj. 8), bár Elmir majdnem ott hagyja a fogát. El is töltünk egy kis időt Elmir felszerelésének visszaszerzésével, amit a túlélők magukévá tettek (így végül nem is élték túl). Mint kiderül, ők voltak a Jégkések.
Azután átkelünk a Hármasgerincen (10041. máj. 13 – jún. 9). A csapatot eléggé megviseli a hóban-fagyban hegymászás. Találunk egy teleport kaput, amin Zúgószél türelmetlenül belép, le is ambusholják a csapatot. Ez ugyanis az Őrző barlangjába vezetett, ami egy Mantidrake. A csapat kis híján ott is marad, Tildar egy beads of force-szal nyer nekünk elég időt a meneküléshez, de Hubert és Zúgószél is meghal (10041. jún. 9). Újabb kapu, amin keresztül megérkezünk az Örök tavasz völgyébe! Zugószél feltámad (Hubert viszont nem, ebből is látszik, hogy B karakternek lenni szívás). Itt furcsa teremtményekkel találkozunk, mint a Krónikás, az Orákulum, a Gazda meg a Vadásznő. Mindegyikről kiderül, hogy kiválasztottak, ami egyfajta fél-istenséget jelent. Nem Conton vagyunk, hanem valahol máshol, talán Mellifleur eredeti otthonában, ami a pusztulás felé tart/elpusztult (az idő meggörbült). Kiderül, hogy a Tavasz pengéi az egyik ilyen fél-isten lelkét tartalmazzák (Sharimmel, a fejedelem). Az Úrnő is innen jött. A kard itt van, meg is szerezzük (ez a Harmonizáló). Utalás Shenakri Urnal: “A jégkorszak krónikája” című könyvére, amiben leírja Mellifleur korai történetét.bq).

View
Az Osonó
A tavasz pengéi

Újabb álom nyomán Grúnba megyünk nyomozni a következő kard után, ami az Osonó névre hallgat. Berakjuk a Magnolia bankházba nehezen összekuporgatott pénzünket (10040. dec. 15). Megtaláljuk Joey Nurmit az álom nyomán, aki egy egyetemista. Joey jegyzeteiből nem sok derül ki, de nyomoz. Addig William előadást tart a Siperminti egyetemen, míg Zúgószél árverést szervez az eddigi loot-okból, és kihasználva a hírnevét némi extra profitra tesz szert. Joey később talál valamit, amiből kiderül, hogy az Osonót egy gnóm forgatta 29 évvel ezelőtt. Ez egy karaván naplójából derül ki, ahol volt egy csata egy őrjárat és egy csapat troll között. A gnóm később fogadót vett és vezetett Télszilánkban, a Halvány Teokrácia nevű országban. A csapat 10041 jan. 25-én indul el Sipermintből és 10041 márc. 27-én ér Télszilánkba. Itt megismerkedi a csapat a helyi főméltóságokkal, akikkel nem lesz felhőtlen a kapcsolatuk, főleg a helyi püspökkel (Batar pap). Kiderül, hogy a kard a helyi tolvajcéh birtokába került, amit a csapat egy kemény csatában meg is szerez (10041. márc. 30). A kard Elmir tulajdonába kerül.

View
Garek Enkdal
A tavasz pengéi

Karaster útmutatása alapján elindulunk az org városba (10040. szept. 22). A sárkány kincsét egy Leof templomban hagyjuk, mivel elvinni nem tudjuk teljes egészében. A csapat harcba keveredik néhány hag-gel, ahol csak az Álmodó menti meg őket (Prismatic spray-jel!). Tovább csaták után, melyekről nem szól a fáma, a csapat betör Garek Enkdalba, az ork városba, csúnya pusztítást végez, majd heroikus csatában megszerzi az Élt (10040. okt. 30), úgy, hogy csak William marad talpon a végén, és ő is utolsó erejével aktiválja az új penge teleportálós képességét, majd ő is elájul :) A kard egy szentségtelen kútban volt Bhora kalapácsával együtt (ez utóbbi egy törpe relikvia). A törpék pusztakezes küzdelemben osztoznak meg a kalapácson, amit végül Hubert nyer meg.

View
A Zöldpólya
A tavasz pengéi

Az Álmodó először a Fehérfog öbölhöz vezetett minket, ahol Karasten, egy öreg mágus lakik. Amikor megérkeztetek épp egy óriáskülönítmény ostromolta a házát. Megmentettük az életét, ezért hálából a Zöldpólyát nekünk adja, és a Feketekút helyét is elárulja, ahol a következő kard (az Él van).

View
Az álmodó
A tavasz pengéi

Egy legendát követve Kőalvóba indul a csapat, hogy egy Mellifleur ellen jól használható kardot szerezzen meg. Tildar egyre tapasztaltabb: “Ha az ember már sokat kalandozott, akkor már olvas a sorok között.”. A csapathoz csatlakozik egy törpe kompánia (10040. aug. 21), amely négy törpéből áll: “Asztalborító” Bungi, Frett, “Csákányos” Berry és Hubert, a “pelyhesállú”. A törpék később állandó tagjai lesznek a csapatnak. Útközben a Csendes kísértet fogadóban támadás éri a csapatot, amit nehezen sikerül csak túlélni (10040. aug. 27). Később egy wesh és goblin tábort eliminál a csapat (10040. aug. 30). 10040. szept. 1-én trollokkal küzd meg a csapat (sikerrel). Megérkezés Kőalvóba (10040. szept. 7), ahol megint támadás éri a csapatot, Melone-t elrabolják. A csapat leamortizálódik, és az őrség csak őket találja meg, így a börtönben végzi a csapat egy része. Onnan Zúgószél ravasz módszerrel kiszabadítja őket. A várost azonban el kell hagyni. Egy nappal később a csapat legyőzi első sárkányát és megszerzi az Álmodó nevű kardot, ami Tildar kezd el forgatni (10040. szept. 9).

View
A tagadás könyve
"Tagadás könyve"

10040. májusában a csapat ismét összeáll, majd elindulnak a Bölcs Ramman kolostor felé, minden bizonnyal Mellifleur után kutatva. Közben megismerkednek egy kis gnómmal, aki Elmir névre hallgat. Később kiderül, hogy a Fehér Tanács tagja és a szervezet vezetőjének, Southnak a megbízásából ténykedik. Ugyanis a kolostorban különös dolgok történtek az elmúlt időkben (10040 júl. vége).
A történet a következő: az Arany Rózsa Kompánia nevű kalandozócsapat megszerezte valahonnan X-Tomas hírhedt relikviáját, a Tagadás könyvét. A kolostor vezetői elolvassák és emiatt elveszítik hitüket és varázserejüket. Az apát (aki a Fehér Tanács tagja volt) beteg lesz, és mivel nincs senki, aki meggyógyíthatná, öngyilkos lesz (ezért küldik Elmirt). A perjel és a szekretárius azonban nem hagyják ennyiben. Új tervet szőnek, melynek lényege: X-Tomas metódusa alapján új, más hatalom megszerzése. Ehhez felbérelnek egy Kőtorki bérmágust, Laitus mestert. Neki kellett volna megidéznie egy káoszlényt a ceremóniához, mely újra varázserőt adott volna a hitehagyott papoknak. Ezután szépen leléptek volna a kolostorból, és más otthon keretek volna maguknak. A csapat kihasználja a helyzetet, és bejut a belső könyvtárba. Közben több könyvet is szereznek, egy ideig a Tagadás könyvét is birtokolják (10040. aug. 10), bár ez nincs jótékony hatással a csapat papjaira. A könyvet South-nak, Kőtorok fehér mágusának adják (10040. aug. 12).

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.