Cont2

Tárgyalások sora

Hamarosan elindulunk a törpe királyhoz, n. y-hoz. 1 hónapig tart az út a hegyeken át (nem a föld gyomrában, mert arra csak törpék mehetnek). Végül elérünk a királyhoz, és beszélünk vele. Deklaráljuk számára a csapatot és a születendő várost, alapvetően pozitívan áll hozzánk, csak abba köt bele, hogy miért nincs egy kard sem törpe kezében :)
Visszatérve Haggardba átvehetjük a sárkánybőr péncélokat, hurrá! Rájövünk, hogy nem tudjuk Keltenből elhozni a lovainkat, ezért azok ottmaradnak (a kutyákat viszont Tildar visszateleportálja). Ezután irány Nortweit, tárgyalás a királlyal (szept. 28.)!
A tárgyalás félig zökkenőmentes, megegyezünk arról, hogy nincsenek területi követeléseink, illetve az új várost beléptetjük az Északi szövetségbe, miért is az fedezi az ott állomásozó egységek zsoldját/ellátását. A zökkenő akkor kezd kialakulni, mikor Nortweit azt kérelmezi, hogy be tudja zárni a teleportkapunkat. Végül abban egyezünk meg, hogy csak a király zárhatja be a kaput, és csak bizonyos feltételek (melyeket még nem dolgoztunk ki) mellett.
Végü kötöttönk egy előszerződést, amiben:

 • csak akkor zárhatják be a kaput, ha Nortweit katonai biztonságát fenyegeti.
 • 1 napi járőföldig (kb. 25 mérföld) lehetnek területi követeléseink
 • északi szövetségbe belépés

Ezután irány a Farkasvár, közben útba ejtjük Inver-t, illetve Kilkarent-t.
Kilkaren: kb. 10,000 lélekszámú település, az Északi szövetségnek vannak itt csapataik. Vezetőjük Sir Jarcis Bellwor tábornok (tipikus paladin). Itt él Olwem na Kilk fejedelem (a tartomány 2. embere).
Inver (10041 okt. 13): csak egy 800 fős falu, viszont 100 fős szövetségi haderő van itt. Itt van a Hajnalcsillag barbár kereskedőliga. Itt megtaláljuk az ex-remorhazos csávót, akin egy elég durva spell van ugyan, de azért sikerül infókat szerezni a kompánia búvólyéről:

 • Jégvidéken van, valahol Colbut 1 hétnyi járóföldes vonzáskörzetében van, két helycsúcs között mélyen az erdőben 1 kastély, amely régen nem lakott. Az emberünk ezt idézi fel:
 • “Hegyi úton fölfelé a felhőben, lent nagy mélység, hegycsúcsok között felhő, a vár omladozik.”
 • “Egy tisztáson van, valami romokkal, kis kövek, mellette domboldal, belép a dombba és megy egy barlangba.”
  Melissint ráuszítjuk, hátha talál valamit (a felhők a két helycsúccsal leszűkíti a 2000 méter feletti csúcsokra + az omladozó vár – így van esélye kikutatni).

Melissin kutatása egyelőre annyi eredménnyel járt, hogy talált egy felderítőt, aki ismert egy “különleges valakit”, aki már járhatott ebben a várban. Egyelőre nem tudjuk ki ez az illető, és szóba áll-e velünk.

Farkasvárba 10041 okt. 18-án érünk, ahol összehaverkodunk Gerharttal az Ezüstfarkassal, aki főnök, valamint még több kisebb törzsfővel. Megegyezünk szóban arról, hogy katonailag segítjük egymást, valamint kiépítünk egy utat Farkasvár és Stone Castle között. Később majd visszatérünk és vérszerződést kötünk erről (nem bürokrata fajta a farkasvári). Elmír vesz egy farkaskölyköt, amin lovagolni fog.

Innen Layznerbe teleportáltatjuk magunkat Boumával (akinek ezért tartozunk egy szívességgel). A törpék sajnos nem tudnak jönni. A Layzneri varázsiskolával viszontlag könnyen megegyezünk (10041 okt. 23-30).

Kb. ez az egyezmény:

 • ingyen megkapjuk a terveket
 • viszont kifizetjük az alapkő valamint az inicializáló rituálé díját (kb. 50-60 ezer arany)
 • kb. évi 1000 arany karbantartási díjat fizetünk
 • 10 év után ha beválik a város, akkor licensz díjat fizetünk

Comments

groschan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.