Cont2

Wulric saga

A tavasz pengéi

Újabb álom nyomán a barbár Wulric után kezd el nyomozni a csapat. Wulric forgatta a következő kardot, és van róla egy saga, ami zanzásítva a következő:
Wulric már öreg volt, amikor elindul a szellemek ösvényén Niblunggal, a cinikus hollóval és Bokrossal, az óvatos lovával. Keltenből indult, majd a Szellemdombtól a Szellemek völgye felé. Legyőz néhány hegyi óriást, majd egy várban haló zombi lordot is. Bokros ezután meghal. A Szellem hágónál már nagyon le van gyengülve Wulric, de azért csellel így is legyőz egy fehér sárkányt. A Hutaaka völgyben néhány faery felgyógyítja. Végül találkozik egy paraszttal, aki a kaszájával megöli :) Hutaaka lefordítva a Kiválasztottak vagy másnéven az Örök Tavasz Völgye.

A csapat a Tenh hercegségbe indul, aminek határára 10041. ápr. 9-én ér. Itt csatába keveredik, ami után két napig nyalogatja a sebeit. Arnley-be 10041. ápr. 13-án ér. Ez egy vidéki városka, ahol a helyi gróf próbálta Zúgószélre tukmálni a lányát. Aztán Calbut mellett találkozik az Északi szövetség 6. hadtestének vezetőivel. Lámpás a következő célpont (10041. ápr. 19). Itt találkoztunk Bomával, aki az Északi szövetség 5. légiójának mágus tábornoka. Kihagytunk egy kalandot, amit Boma old meg később. (??)

Melissin elválik a csapattól, hogy Bomával közösen próbáljanak értelmezni egy könyvet. Ő maga így emlékszik az esetre:
“A csapat északra, egész konkrétan Keltenbe tartott, és pont útbaesett Lámpás,
ami egy szövetségi erõd a Viharhágó északi kapujánál a Griff-hegységben,
és az utóbbi idõben Boma fõhadiszállásaként is szolgál.
Itt találkoztatunk vele, és tett említést nekünk a Jégkorszak Krónikái címû könyvrõl,
amibe már volt szerencséje egyszer beletekinteni és olvasott benne egy-két dolgot
amit a kardokra utaló célzásként értelmezett.
Úgy tűnik őt úgy általában érdekli bármi, ami észak történelmével, legendáival kapcsolatos,
különösen ha a Mellifleur elleni harcban is hasznát veheti.
A közös könyv-olvasgatástól pedig azt várja, hogy több sikerrel jár, mint ha egyedül
tenné ugyanezt, nekem ugyanis van tapasztalatom a Köd-szigeti nyelvvel és kultúrával,
ami sokat segíthet a szövegek megfejtésében.”

Mellifleur 100,000 arany vérdíjat ír ki a fejünkre (kardonként és a csapat öt tagjára). A hírek szerint a Jégkések Mellifleur párti csapat rá is hajt a vérdíjra, valamint Zord nagyúr, aki egy orgyilkos nekromanta. Kiderül, hogy a szellemek ösvénye egy metafora, ami azt jelenti, hogy aki elindul rajta, és végig is tud menni, az eléri, amit keres. Egy jóslatot is találunk: “Ha méltóak vagytok a szellemek segítségére, akkor ők maguk segítenek megtalálni az utat.”
Egy barbár kihívóval találkozik Zúgószél, a csata után megszületik a “Zúgószél a sárban fekszik” című dal :)
Zord nagyúr csapdába csal minket, de legyőzzük (10041. máj 1). A varázskönyvét azonban kénytelenek vagyunk odaadni egy hirtelen megjelent csapatnak (cserébe egy sima varázskönyvvért), akik jó érzékkel meglepték leamortizálódott csapatunkat.
Újabb információk alapján, egy Björk Grund nevű embert követünk, a gnollok területének számító Martalócvölgyön keresztül, majd a Hármasgerincen át (ez egy havas hegység) az “Őrzőig”.
Találkozunk a gnollokkal, és találunk egy várat, mit egy fehér sárkány ural. Le is győzzük csatlósaival együtt (10041. máj. 8), bár Elmir majdnem ott hagyja a fogát. El is töltünk egy kis időt Elmir felszerelésének visszaszerzésével, amit a túlélők magukévá tettek (így végül nem is élték túl). Mint kiderül, ők voltak a Jégkések.
Azután átkelünk a Hármasgerincen (10041. máj. 13 – jún. 9). A csapatot eléggé megviseli a hóban-fagyban hegymászás. Találunk egy teleport kaput, amin Zúgószél türelmetlenül belép, le is ambusholják a csapatot. Ez ugyanis az Őrző barlangjába vezetett, ami egy Mantidrake. A csapat kis híján ott is marad, Tildar egy beads of force-szal nyer nekünk elég időt a meneküléshez, de Hubert és Zúgószél is meghal (10041. jún. 9). Újabb kapu, amin keresztül megérkezünk az Örök tavasz völgyébe! Zugószél feltámad (Hubert viszont nem, ebből is látszik, hogy B karakternek lenni szívás). Itt furcsa teremtményekkel találkozunk, mint a Krónikás, az Orákulum, a Gazda meg a Vadásznő. Mindegyikről kiderül, hogy kiválasztottak, ami egyfajta fél-istenséget jelent. Nem Conton vagyunk, hanem valahol máshol, talán Mellifleur eredeti otthonában, ami a pusztulás felé tart/elpusztult (az idő meggörbült). Kiderül, hogy a Tavasz pengéi az egyik ilyen fél-isten lelkét tartalmazzák (Sharimmel, a fejedelem). Az Úrnő is innen jött. A kard itt van, meg is szerezzük (ez a Harmonizáló). Utalás Shenakri Urnal: “A jégkorszak krónikája” című könyvére, amiben leírja Mellifleur korai történetét.bq).

Comments

Az út folyamán Kelten városában hagytuk a hátasainkat. Itt csatlakozott csapatunkhoz egy félork hegyi vezető, aki miután visszatértünk velünk tartott.
Melissin grúnban maradt, így a Harmonizáló megszerzése után még nem lehetett együtt mind az 5 kard.

Wulric saga
 

nem a Hármasgerincen volt az óriásos csata? amikor a szakadék másik oldaláról dobáltak az óriások?

Wulric saga
 

De.

Wulric saga
keszeg15

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.