Diplomácia

Torpek

(Dwaimburg, Ezusthegyek 10041. VIII.)

Az Ezusthegyek udvariasan tamogatasarol biztositja a szuletendo varost, es batoritja a Szovetseghez valo csatlakozast. Azonban vilagossa teszi, hogy leendo varos elhelyezkedese okan Nortweith, illetve a Szovetseg Keleti Frontjanak erdekkorebe tartozik, es ezt az Ezusthegyek tiszteletben is tartja. Az erdemi megallapodasokat ezert Nortweith-tel kell megkotni.

A torpek ugyanakkor vilagossa teszik, hogy nem veszik jo neven, hogy az 5 kardbol egyet sem forgat torpe (míg mas, esetleg “kevesbe tiszteletremelto fajok” kepviseloi meg igen), es hogy egyes megkozelitsek szerint a torpe csupan “masodlagos fajkent van kezelve” a csapaton belul.

A torpek elvarasa ezek utan, hogy a leendo varosban fajuk kepviseloi (meghozza az Ezusthegyi torpek, es nem elvandoroltak) is vezeto szerephez jussanak. Erre vonatkozoan homalyos igeretet is kicsikarnak a csapattol.

Irasban semmit se rogzitettetek.

William visszaemlekezese:

Végül elérünk a királyhoz, és beszélünk vele. Deklaráljuk számára a csapatot és a születendo várost, alapvetoen pozitívan áll hozzánk, csak abba köt bele, hogy miért nincs egy kard sem törpe kezében.

Nortweith

(Cabhain, Nortweith 10041. IX.)

Harom fontos kerdesben egyeztetek meg.
Ezeket kozos szandeknyilatkozatban rogzitettetek, amely alapjaul szolgal majd a varos alapitasakor keszulo okiratnak.

 1. Stonecastle-nek (illetve a csapatnak) nincsenek teruleti kovetelesei Senkifoldjen. A varos kozvetlen kornyezeten kivul termeszetesen (ez kb. 1 napnyi jarofoldet jelent ~20 merfold)
 2. Stonecastle tagja lesz az Eszaki Szovetsegnek, meghozza a Keleti Fronthoz fog tartozni. A Szovetseg (egyelore meg nem hatarozott) eroi a varosban/kornyeken fognak allomasozni, hozzajarulnak a varos vedelmehez.
  A varos adot fizet a Szovetsegnek es hozzajarul az ott allomasozo erok ellatasahoz.
  A Szovetseg helyi eroit a Keleti Fronton megszokott modon ket Nortweith-bol delegalt vezeto (egy harcos – a Kardnagy, egy magus – a Palcanagy) iranyitja.
 3. A teleport-kapu megnyitasahoz Nortweith csak abban az esetben jarul hozza, ha a kapu barmikor bezarhato, es ezt Nortweith uralkodoja meg tudja tenni, amennyiben ugy erzi, hogy a nyitott kapu veszelyt jelent orszagara.
William visszaemlekezese:

A tárgyalás félig zökkenomentes, megegyezünk arról, hogy nincsenek területi követeléseink, illetve az új várost beléptetjük az Északi Szövetségbe, miért is az fedezi az ott állomásozó egységek zsoldját/ellátását. A zökkeno akkor kezd kialakulni, mikor Nortweit azt kérelmezi, hogy be tudja zárni a teleportkapunkat. Végül abban egyezünk meg, hogy csak a király zárhatja be a kaput, és csak bizonyos feltételek (melyeket még nem dolgoztunk ki) mellett.

Tárgyalások az Északi Szövetséggel

(Sipermit, Grun Varosallamok / Calbut / Lámpás, 10040. XI. – 10041. IV.)

Layzneri Varázslóiskola

William visszaemlekezese:

Kb. ez az egyezmény:

 1. ingyen megkapjuk a terveket
 2. viszont kifizetjük az alapkő valamint az inicializáló rituálé díját (kb. 50-60 ezer arany)
 3. kb. évi 1000 arany karbantartási díjat fizetünk
 4. 10 év után ha beválik a város, akkor licensz díjat fizetünk

Diplomácia

Cont2 keszeg15