Északvég

Északvég

Északvég magányos városát egy óriás erőd romjaira építették az Északi Királyok korában, kb. négyszáz éve. Egy régóta halott vulkán, az Északvégcsúcs déli oldalán terül el vaskos falakkal övezve, sok száz méter magasan, és nem éppen könnyen megközelíthetően.
A városnak és környékének pár ezer lakója lehet. A városban vannak kocsmák, fogadók, élnek mesteremberek, állítólag még kisebb céhek is léteznek. Mivel ez a legészakibb város, ami még nem áll közvetlenül Mellifleur erőinek uralma alatt, ezért gyakoriak errefelé az északi zsoldosok, kalandozók és bátrabb kereskedők is.
A város uralkodója Ehins, a vámpíúr, aki bár kegyetlenül kormányozza birodalmát és Mellifleur követőjének számít, de a városnak mégis biztosít némi szabadságot. Ezt a semlegesek városbeli tolerálásán kívül főként a Városi Tanács képviseli.
Északvég ezzel együtt nem egy vidám hely. Az itt tartózkodás egyáltalán nem biztonságos a délebbről érkezőknek, az ittani lakosság nagy része pedig folyamatos rettegésben él. A vámpírúr rendszeresen szűzlányokat is követel adóként, élőhalott és ork szolgái pedig véres kézzel közvetítik akaratát.

Eszakveg
Northending

Északvég

Cont2 keszeg15