Farkasvár

A Szent Farkasnak nevezett hegy (mely egy hirtelen, meredek, süveg-szerű hegy) tövében egy fennsíkon álló vár. A fennsíkot a hegy és egy közel ötven méternyi magas, szinte teljesen sima sziklafal határolja. A fennsíkon végig a vár húzódik. A Rar nevű folyó a Hegy magasából zuhog le, a fennsíkon végigfolyik, majd a várfalban lévő Nyitott Kapun át zuhog tovább a síkra. A várba vezető egyetlen bejárat a vízesés alatt nyílik a fennsík oldalában. Innen egy nagyjából egy szekérnyi szélességű kanyargós, sok helyen szétágazó föld alatti út vezet fel a várba. Az úton egyszerre csak egy irányba lehet közlekedni. A többi szerteágazó kisebb-nagyobb út egyfajta kisebb, ám csapdákkal teli útvesztőt alkot. A falakon belül egy sokkal barátságosabb, parkokkal, fákkal igen gyakran megtűzdelt város található.
A várat a Farkas törzs tagjai lakják, ők egy keményebb nort nép maradványai. A várban 3-4ezren élnek, de a környékén még pár ezren laknak. Beállítottságuk leginkább semleges, zsoldos. Rendszerető csakúgy akad köztük mint öntörvényű.
Az itt élők különlegességei a farkaslovasok, ők a különböző méretű és fajtájú farkasokkal (worg, dire vagy akár télifarkas!) egyfajta mentális kapcsolatban álló, különlegesen kiképzett harcosok. Nekik köszonhetően a városon belül is nagyon gyakoriak a farkasok. A városban él pár mágus is, de ők ritkának számítanak errefelé. A papok már kevésbé ritkák (Batar papjai és druidái, Agram és Eger követői), de azért belőlük sincs túl sok.

> >Farkasvár független vagy az északi szöv tagja?
Hivatalosan fuggetlen, tehat nem tagja a Szovetsegnek.
Persze ilyen kozel Nortweith-hez es az Ezusthegyekhez ez a fuggetlenseg csak csaloka illuzio lehet igazabol.

Farkasvár

Cont2 keszeg15