Fehér Tanács

A Fehér Tanács Kőtorokban alakult 9436-ban, föleg kőtoroki és grún támogatással.
Az Északi Szövetség megalakulása előtti párszáz évben Észak meghatározó befolyásos szervezete volt, amely kalandozókat, csapatokat, egyházakat, mágusokat tömörített, akik a maguk módján védték Északot mindenféle szörnyek es egyéb veszedelmek ellen. Miután megalakult az Északi Szövetség, amely már elsősorban városok és államok szövetsége volt, a jelentősége rohamosan csökkenni kezdett, ma már szinte csak Kőtorok környékén bír jelentősebb (politikai) befolyással, és ez is főleg csak kalandozókat jelent. Senkiföldjén igazi politikai befolyása nincs, csak pár errefelé kalandozó parti a tagja.
A Tanács persze szeretné visszaállítani egykori befolyását, de a Szövetséggel (es főleg Grúnnal) szembenálló romantikus-konzervatív antiglobalista hozzáállása fölött már bizony eljárt az idő (<- ezzel persze a karaktereknek nem kell egyeterteni ;) )

A Fehér Tanács vezetője Sout, a Fehérmágus.

Még egy megjegyzés: a Páholyok Kőtorok féltitkos politikai szervezetei, és a Fehér Páholy meglehetősen összefonódott a Fehér Tanáccsal.

A Kiválasztottakat annak idején burkoltan meg is próbálták beszervezni, amikor Kőtorokban jártak, de kitérő választ kaptak tőlük. Ezutan került a partioz Elmir, akivel aztán pont a fordítottja történt, mint amit a főnökei terveztek: kissé elhidegült a Tanácstól és a parti teljes jogú tagja lett.

Fehér Tanács

Cont2 keszeg15