Kornyek

Temi

A Temitol eszakra a Rengeteghez tartozo erdovel boritott dombsag található, a folyo medre az Ogron hegység es eközött huzodik.
A Temi ezen a szakaszon nem hajozhato.
Az a hir jarta, hogy a Rengetegben valahol arrafele elnek a kevesszamu vad elfek es az aprobb tundernepek.

A Temi a hegyek lába és a torkolat között mennyire hajózható?

A hegyek lábánál még gyakoriak a kisebb-nagyobb vízesések, zúgók, de kb. onnantól, hogy keletnek kanyarodik teljesen megszünnek a szintkülönbségek.
Elég gyors folyású, halban gazdag folyóról van szó egyébként.

Temi folyó akkor nagyjából a tóval egyforma szélességi körtol hajózható???

Nagyjabol igen.

Nehany kep a Temi also szakaszarol

Temi also
Temi also2

Es nehany a Temi felso szakaszarol

(A hatterben az Ogron-hegyseg)

Temi felso
Temi2

Rar – Jégcsipke folyam

A Rar egy hideg, gyorsan futó folyó. A szélessége Nortweith határáig 2-5 méter, a mélysége 1-3 méter.
Van rajta közlekedés.

Rar

Benge

Benge

Jégcsipke tó

Egy a jégkorszakból ittmaradt tó Nortweith északi határán, amely hemzseg a halaktól. A Nar törzsek területéhez tartozik.

Oraton tó

A tavat a környékén élok többnyire szent (de legalábbis misztikus) helyként tisztelik, amit könnyu megérteni amint valaki megpillantja a két belezuhogó gigantikus vízesést – ebben az élményben a parti Woodcastle-ból származó részének már volt is része (még a játék kezdete elott).
A tó környékét nem uralja senki. Leginkább barbár-nort törzsek és ogrék élnek a környéken, de ok nem szervezettek.

Nagy Völgy

A Malomhegyek (Ezüsthegyek), a Dúcok, az Ogron és a Viharrév-dombok által határolt völgy. Északon a Havas Erdo, középen a Raulin-erdo foglalja el nagy részét.

Havaserdo

Ez a suru erdo az Arcata-völgy nagyrészt lakatlan részén fekszik az baljóslatú Amrelasi Hegyek alatt, már Nortweith határán kívül. Az erdot is minden józan ember elkerüli. Azon kevés druida és vándor aki mégis bemerészkedett sötét, árnyas erdoként írja le, amit valami meghatározhatatlan gononszság leng körül. A levego áporodott szagot áraszt, a patakok vize általában ihatatlan. Egyesek szerint az itt élo entek is gonoszak.
A keleti részen azért akadnak favágók, de nem sokan.

Raulinerdo (Rawlin)

Veszélyesnek mondható erdoség a Nagyvölgyben. Sokan a Nort Rengeteg részének tekintik, pedig a Rar partjain fekvo dombok elválasztják oket egymástól.
A Nort Druida Tanács birtokának számít.
Az itteni keményfák Mulen második legnagyobb faanyag és tüzifa forrását képezik. A Druida Tanács felügyelete mellett folyik a fakitermelés több helyen is a Nagyvölgyben. A legjelentosebb fakitermelo- és feldolgozó társaság a Soravian-Polten Faiparosság.

Hark Ujja

Maganyos hegy a Nagyvolgyben, fontos tajekozodasi pont az utazok es az itt elo Nar torzsek szamara, akik Jiksidurson Hegyenek nevezik.
A narok szerint szent hely, az istenek ajandeka.

Kornyek

Cont2 keszeg15