Senkiföldje

Földrajz és éghajlat

Lakosság, szervezôdés és vallás

Nyelvek

Mágikus helyzet

Öltözkedés, szokások

Gazdaság

Közlekedés

Senkiföldje fontosabb országai

???
Tenh Hercegség
Halvány-Teokrácia

Uralkodó: Nagy Tekintélyű Őkegyelmessége, a Legfőbb Prelátus Ogon Tillit Teokrata.
Télszilánk: kb. 20ezer fő.

Független városok, területek
Bastro
Calbut
Dwarr

CG tendenciájú, elszigetelt törpe település, mintegy másfél ezer dombi és mintegy ezer hegyi törpe lakja. A telpülést a céhei irányítják, de nagyon erős a családi szerveződés. Hét évszázada háborúznak a környékbeli goblinoidokkal, ám patthelyzet alakult ki, így az ellenségeskedés állóháborúvá szelídült. Egy homályos régi affér kapcsán az elfekkel szemben is bizalmatlanok. Maga a település egy kanyon végében áll, masszív kőfalú erődváros.

Farkasvár
Garek Enkdal
Insolentia

Komor vár és a körülötte elterülő kicsiny város egy völgy végében, jól védhető helyen. A várban 3-400an élnek, a városkában minetgy ezren-másfél ezren. Az Északon dúló háborúkban próbál semleges maradni, de egyértelműen Mellfleur-ellenes. A város ura egykori kalandozó: Magpie Insolent (LE hm F9/Mage14[dual]), aki vaskézzel irányítja uradalmát. Seregeiben megtalálhatóak óriások és goblinoidok is, vegyesen.
Insolentia afféle utolsó állomás, tőle északra már nemigen van jelentősebb civilizált település, ezért itt szoktak a kereskedők találkozni, pihenni.

Kőalvó
Marsakeer

Mintegy tízezer lakosú méretével komolynak számító független, ám grúnbarát város. Az uralkodó Eral Nova őrgróf – akárcsak a város – független ám grúnbarát, egykori kalandozó, természetesen élvezi az Északi Szövetség támogatását. Ez azért is fontos, mert Marsakeer jelentős kikötőhely, amit a Szövetség hajói is gyakran használnak.
A város egyetlen, nem túl nagy méretű temploma Batar védelmét élvezi, ám afféle nagyobb szentély-kápolnái találhatóak Azzorrnak, Leofnak és Obviusnak is. A komolyabb fogadók: Három Triton, Telihold, Kikötő Gyöngye (inkább egy taverna sok asztallal de kevés szobával).

Narleon

A Hidegen Futó partjára épültos 8ezer lakossal. Az uralkodó Jörgen Admund gróf, nem túl jó hírű, rablógróf. A városka egyetlen temploma Leofhoz, a főpap Szigonyos Beck (N hm P7). A város fogadói: Két Kő, Balták. És az elmaradhatatlan kocsmák: Tóparti Csárda, Üvöltő Yeti.

Nevond
Purnill
Senninggázló(Senningford)

Hatezres lélekszámú fallal körülvett városka a közepén emelkedő dombra épített várral. A várból Hans Elbert báró felügyeli a környéket, aki igazi haszonleső rablóbáró, a városba érkezőktől is kapupénzt szed és megvámolja mindenüket. A városban mégse utálják, mert az itt élőket nem bántja. A Szövetségtől érthető módon tart, ezért nem keresi velük a bajt, de a kapcsolatot se.
A városban két kisebb templom található Leofnak és Azzuroynak. Az egyetlen valamirevaló fogadó az Aranyház. Van azonban sok kocsma, a legjobbak a Korai Tavasz, az Öblögető és a Déli Pince.

Thiran
Vlekstaad
Vörösív
Stonecastle
Épületek, fogadók, romok
Csendes Kísértet Fogadó
Fakastély (Woodcastle) romjai

Földrajzi képződmények

Folyók
Arton
Fagyott
Hidegen Futó
Yol
Zumker
Tavak, öblök
Fehérfog-öböl
Vízesések
Hágók
Hegyek
Földhát
Griff hegyek

Tekintélytparancsoló hegyvonulat Senkiföldje közepén.

Meredek dombok
Mocsarak, lápok
Troll-láp
Erdők
Forlorn erdő
Phost erdő

Éjszaka kisértetiesen foszforeszkál a rohadó phostfáktól.

Szervezetek, csoportok, bandák

Északi Portyázók
Jégkések
Jégvadászok
Keményfejűek (Grosskopf)
Kiválasztottak
Remorhaz Kompánia

Megjegyzendő karakterek (NPC-k)

Magpie Insolent (LE hm F9/W14 [dual])

Str 15 Dex 10 Con 11 Int 17 Wis 8 Cha 12
HP: .
Képességek:
NWP: törpe és közös nyelv
WP: dagger, amibidext., single weapon style
Hátrányai:
Felszerelés:
""
Insolentia ura.
Kinézet:

Kalandötletek, legendák, hírek, ereklyék

Senkiföldje

Cont2 keszeg15