Cont2

A tagadás könyve

"Tagadás könyve"

10040. májusában a csapat ismét összeáll, majd elindulnak a Bölcs Ramman kolostor felé, minden bizonnyal Mellifleur után kutatva. Közben megismerkednek egy kis gnómmal, aki Elmir névre hallgat. Később kiderül, hogy a Fehér Tanács tagja és a szervezet vezetőjének, Southnak a megbízásából ténykedik. Ugyanis a kolostorban különös dolgok történtek az elmúlt időkben (10040 júl. vége).
A történet a következő: az Arany Rózsa Kompánia nevű kalandozócsapat megszerezte valahonnan X-Tomas hírhedt relikviáját, a Tagadás könyvét. A kolostor vezetői elolvassák és emiatt elveszítik hitüket és varázserejüket. Az apát (aki a Fehér Tanács tagja volt) beteg lesz, és mivel nincs senki, aki meggyógyíthatná, öngyilkos lesz (ezért küldik Elmirt). A perjel és a szekretárius azonban nem hagyják ennyiben. Új tervet szőnek, melynek lényege: X-Tomas metódusa alapján új, más hatalom megszerzése. Ehhez felbérelnek egy Kőtorki bérmágust, Laitus mestert. Neki kellett volna megidéznie egy káoszlényt a ceremóniához, mely újra varázserőt adott volna a hitehagyott papoknak. Ezután szépen leléptek volna a kolostorból, és más otthon keretek volna maguknak. A csapat kihasználja a helyzetet, és bejut a belső könyvtárba. Közben több könyvet is szereznek, egy ideig a Tagadás könyvét is birtokolják (10040. aug. 10), bár ez nincs jótékony hatással a csapat papjaira. A könyvet South-nak, Kőtorok fehér mágusának adják (10040. aug. 12).

Comments

groschan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.